"Някой се опитва да събори и следваща банка"

Антон Кутев: Пеевски имаше амбиции да е вицепремиер

"Берем горчивите плодове от самото му съществуване"

Антон Кутев, сн. БГНЕС

Делян Пеевски е имал амбиции да стане вътрешен министър и вицепремиер, а постът "шеф на ДАНС" е бил резервен вариант, обяви депутатът от БСП Антон Кутев в четвъртък пред Нова телевизия.

"Берем горчивите плодове от самото съществуване на Пеевски", коментира Кутев.

”Вчера изчислявах, че месечната издръжка на охраната на Делян Пеевски е повече от средната пенсия на един български пенсионер, която получава за целия си живот”, заяви Кутев.

По думите му БСП и ДПС не са намерили "онази коалиционна култура", в която да направят нещо смислено.

Той каза още, че ”някой се опитва да събори и следваща банка, дори валутния борд”, а оттам и държавата.

Според него ДАНС и прокуратурата трябва да видят кой стои зад това.

По повод евентуални промени в ръководството на БСП Кутев заяви, че това няма да се случи преди предсрочните парламентарни избори.

Според него Станишев има много недостатъци, но "да имаш редкия шанс да имаш човек, който да е председател на ПЕС, е огромен”.

"Факторите за публичното сриване на авторитета на Станишев идват и отвътре, и отвън на БСП. Сергей прави грешки, но той е възможност за България, защото позициите, които заема, са нещо, което може да ни бъде полезно”, каза Кутев.

"За мен е напълно безспорно, че избори ще има и те ще бъдат в рамките на посочения от президента срок – 28 септември-12 октомври. Важно е преходът към изборите да бъде цивилизован. Щом Борисов дава зор, няма нищо лошо това да бъде в края на септември", коментира депутатът от БСП.

Споделяне

Още от България