Антонио Бандерас ще изиграе Пабло Пикасо

Антонио Бандерас в кадър от филма "Мокри поръчки"

Антонио Бандерас ще изпълни ролята на художника Пабло Пикасо във фирма на режисьора Карлос Саура "33 дни", съобщава "Варайъти" в понеделник.

В лентата ще се разказва за работата на испанския художник над картината "Герника". Тя е нарисувана през 1937 г. и е посветена на бомбардировките над испанския град Герника. Пикасо посветил на творбата си именно 33 дни като напрежението около работата му помогнало да се справи и с лична криза.

Бюджетът на филма ще е 8 млн. долара. Очаква се снимките за започнат през лятото на 2012 г. и да бъдат в Париж и Герника.

Последната работа на Бандерас е с режисьора Стивън Содербърг във филма "Мокри поръчки", в който участват шампионката по кикбокс без актьорски опит Джина Карано, Юън Макгрегър, Майкъл Дъглас и др. Малко преди това актьорът участва за пръв път от 20 години в лентата на испанския режисьор Педро Алмодовар "Кожата, в която живея".

Преди време стана ясно, че Бандерас се е съгласил да играе още един испански художник – Салвадор Дали, в лента, с чиято постановка ще се захване Саймън Уест.

Споделяне

Още от

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?