Антонио Бандерас стана студент в британски колеж по мода и изкуства

Антонио Бандерас стана студент в британски колеж по мода и изкуства

Актьорът и режисьор Антонио Бандерас стана студент в британския колеж по мода и дизайн Сентръл Сейнт Мартинс, пише "Воуг", цитирайки съобщение на звездата в Инстаграм.

В соцмрежата 55-годишният Бандерас е публикувал своя снимка на фона на манекени, на която е написал: "Започва втората седмица учебни занятия. Наситено, вълнуващо, сериозно и весело едновременно"

"Воуг" припомня, че Бандерас вече е заявявал, че отдавна обмисля да влезе именно в този колеж. "Това е едно от най-добрите училища в света. Чувствам се достатъчно млад да застана отново на учебната скамейка. Естествено, не спирам професионалната си кариера, но това е нещо съвършено ново за мен", разказа актьорът в ефира на британския тв канал ITV.

Не се посочва в кой факултет на колежа и каква специалност учи Бандерас.

Сентръл Сейнт Мартинс се намира в британската столица и е филиал на Лондонския университет по изкуствата (University of the Arts London). Освен бакалавърски степени и магистратури, учебното заведение предлага преддипломни и следдипломни форми на образование, както и много кратки програми на обучение и летни курсове.

Учащите в него може да избират между специалности като актьорско майсторство, дизайн, мода, графика и живопис. Във факултета по дизайн са учили световно известни моделиери като Джон Галиано, Стела Маккартни, Александър Маккуин и др.

Антонио Бандерас няма висше образование. Роденият в Малага през 1960 г. испанец е мечтаел да стане футболист, но после размислил и влязъл местна актьорска школа. Едва 22-годишен прави дебюта си във филм на Педро Алмодовар, с когото работи в още редица ленти.

Споделяне

Още от Общество