Аню Ангелов дава на Столична община детските градини на военните

Военният министър Аню Ангелов съобщи във вторник, че ще предостави трите детски градини в София, които са собственост на МО, за стопанисване от Столичната община.

Единственото условие, което вече е прието от столичния кмет Йорданка Фандъкова, е 75 процента от капацитета им да е за децата на военнослужещи.

Строителството на детски градини бе един от приоритетите на военното министерство, докато то бе ръководено от Николай Цонев. МО построи 7 детски градини - три в София и по една в Пловдив, Карлово, Казанлък и Стара Загора.

Във вторник Ангелов отвори символично паркът на Военната академия в столицата и за граждани. Той ще е отворен за свободен достъп на граждани от 7.30 до 20.30 ч. през лятото и от 9.00 до 17.30 ч. - през зимния сезон. При откриването Ангелов посочи, че идеята за отварянето на парка му е дошла още преди десет години, когато е бил началник на академията.

Общината ще инвестира през тази година 70 хиляди лева в парка, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Отворената за достъп площ е 70 декара.

Имаме определени имоти, които са с отпаднала необходимост, които може да предоставим на Столичната община, и това предстои да се обсъжда, каза още министърът на отбраната.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?