Анжел осъден на 7 години затвор от Софийския градски съд

Строителният предприемач Соломон Анжел, който през 1993 г. измами 309 души с договори за строителство на "Град на мечтите", бе осъден на 7 години затвор за присвояване на 5 197 нови лева. Софийският градски съд даде шестмесечна условна присъда на негови съдружник Чавдар Райчев, който е присвоил 25 нови лева.

Анжел беше оправдан, че в съучастие с Райчев е присвоил над 169 хил. стари лв. Присъдата може да бъде обжалвана в 30-дневен срок пред апелативен съд.

СГС остави мярката за неотклонение парична гаранция от 10 хил. лв. на Анжел и намали паричната гаранция на Райчев от 10 хил. на 2 хил. лв. Според съда престъплението на Анжел е извършено в качеството му на длъжностно лице и присвояването е в особено големи размери.

Делото срещу президента на строителната фирма "Анжел" АД Соломон Анжел и вицепрезидента на фирмата Андрей Райчев бе внесено в СГС на 26 ноември 2000 г. по обвинение в присвояване в особено големи размери.

През 1993 г. "Анжел" АД започна мащабна рекламна кампания в медиите за строителството на т.н. "Град на мечтите" в местността "Камбаните" край София. Анжел и Райчев успяха да привлекат 309 купувачи, като за непостроените жилища прибраха над 169 млн. стари лв.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?