АП организира нов търг за продажба на комплекс "Родина"

Агенцията за приватизация /АП/ в понеделник организира нов явен търг за продажба на незавършения "Редакционен корпус" на столичния издателски печатен комплекс "Родина".

Началната цена, от която започва наддаването, е 7,5 милиона лева, съобщи в неделя пресслужбата на агенцията. Обектът се продава с отстъпено право за строеж. Интерес към незавършения обект сега проявяват фирмите "Овъргаз Холдинг"АД от Ямбол, "Артек А и К" от Дубай и "Прайсуотърхаус Купърс България"ЕООД.

За да участват в наддаването кандидат-купувачите в понеделник трябва да са внесли депозит от 750 000 лева. Цената за незавършената сграда трябва да бъде платена изцяло в брой - 30 на сто в деня на подписването на приватизационния договор, а останалата част - до 30 дни след това.

Агенцията за приватизация тази година за втори път прави опит за раздържавяване на незавършената сграда чрез публичен търг с явно наддаване. Първата процедура предвиждаше два търга - на 28 и 31 май т. г. На двете наддавания не се яви нито един кандидат-купувач. Тогава АП реши началната цена в наддаванията да започне от 7 милиона лева. Три фирми проявиха интерес, но не участваха в двете наддавания - "Имоконсулт" ЕООД, София; "Балканфарма" АД - София, и "София Принцес Хотел" АД, София.

Споделяне

Още от Бизнес

Трябва ли да се приеме гласуване по пощата и видеонаблюдение в секциите?