АП продава Нефт и газ - Плевен изцяло чрез фондовата борса

Агенцията за приватизация съобщи, че пуска на фондовата борса и мажоритарния пакет от акции на дружеството "Проучване и добив на нефт и газ" ЕАД - Плевен. Преди две седмици агенцията пусна 49% от капитала на дружеството на борсата, като повечето от акциите вече са продадени.

Отчитайки добрите резултати, АП обяви конкурс за избор на инвестиционен посредник и за останалите 51% от капитала на дружеството.

От пресцентъра на агенцията напомнят, че ако останат непродадени на борсата акции и инвестиционният посредник ги изкупи, той няма да получи възнаграждение, а АП ще задържи като неустойка внесеният от него депозит.

Агенцията обяви и конкурс за избор на инвестиционен посредник за продажбата чрез борсата на акции от дружествата от пул "Енергетика 2 " и пул "Златни пясъци".

Чрез пул "Енергетика" се продават 50,01 % от капитала на "ТЕЦ Марица 3" АД - Димитровград, 50,99 % от капитала на "Енергоремонт-Холдинг" АД - София, 39,99 % от капитала на "Енергоремонт-Бобов дол" АД и по 16% от капитала на "Енергоремонт-Русе" и "Енергоремонт-Варна".

Чрез пул "Златни пясъци", на борсата ще бъдат предложени 11,24 % от капитала на "Златни пясъци" АД, както и остатъчни проценти от капитала на "Полиграфия" АД - Пловдив, "Тракийско пиво" АД - Пазарджик, Винарска изба "Врачанска теменуга" АД - Враца, "Електроника" АД - София и други.

Още от Бизнес

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?