Апаратите за обдишване, предизвикали пожарите в Русия, са произведени в един и същи завод

сн.:Архив

Апаратите за изкуствена вентилация на белите дробове, предизвикали пожарите в московската болница "Спасокукоцки" и в болницата "Свети Георги" в Санкт Петербург, са произведени в един и същи завод. Това съобщи днес ТАСС, като се позова на източници от правоохранителните органи.

По предварителни данни и двата уреда са производство на Уралския приборостроителен завод. Апаратът в Москва дал късо съединение, след което избухнал пожар. Точните причини за бедствието в Санкт Петербург се разследват, заявили източниците.

Пет души загинаха в пожар, възникнал тази сутрин в реанимационно отделение на болницата "Свети Георги" в руския град Санкт Петербург, която приема пациенти с новия коронавирус.

И петимата пациенти са били включени към апарат за изкуствена вентилация на белите дробове, съобщи Министерството за извънредните ситуации. Евакуирани са около 150 души. Предполага се, че причината за пожара, който вече е локализиран, е късо съединение на апарат за обдишване или неговата неизправност. Площта на пожара, избухнал в стая на шестия етаж, е била 10 квадратни метра.

Болницата "Свети Георги" в Санкт Петербург е една от първите в града, които са били изцяло препрофилирани като инфекциозен стационар заради епидемията.

На 9 май заради късо съединение на апарат за обдишване стана пожар в реанимацията на една от московските болници. Загина възрастната жена, включена към апарата. Евакуирани бяха 295 души.

В болницата "Свети Георги" в Санкт Петербург - една от първите в града, препрофилирани като инфекциозен стационар заради епидемията от Ковид-19, загинаха при пожара тази сутрин петима души. На 9 май при пожара в реанимацията на московската болница загина възрастната жена, включена към апарата.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?