Апелативният прокурор на София обвини МВР за неразкритите поръчкови убийства

Тенденция за увеличаване на организираната престъпност отчетоха от Софийска апелативна прокуратура. Увеличили са се тежките умишлени престъпления срещу личността, които се характеризират с показност и жестокост, посочи апелативният прокурор Иван Петров.

От прокуратурата коментираха, че от МВР не са предоставяли данни за извършителите на поръчкови убийства, извършени през миналата година, както и никакви доказателства, и заради това те са разкрити.

Иван Петров, заедно с военноокръжният прокурор на София Трендафил Трайков фигурираше в доклада на МВР за връзки с контрабандни босове. Трайков бе засечен в контакти с Иван Тодоров-Доктора, а Петров - в около 80 телефонни разговора с Константин Димитров-Самоковеца, застрелян в края на миналата година в Амстердам.

И двамата не бяха отстранени от главния прокурор Филчев. Апелативният прокурор обяви пред медиите, че говорел със Самоковеца да му урежда да кара ски на Боровец и нищо друго.

Според Петров, цитиран от Дарик радио, е необходимо да се уеднаквят критериите за изготвяне на статистика за престъпността в МВР и прокуратурата, за да не се стига до резки разлики. Това поиска вчера и главният прокурор на среща с депутати от вътрешната комисия.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?