Апелативният съд потвърди домашния арест на Златко Баретата

Софийският апелативен съд потвърди домашния арест на Златомир Иванов – Златко Баретата. Той бе пуснат преди месец от градския съд заради влошеното му здраве. Последните месеци Иванов прекара в болница, където бе под съдебна охрана.

Златомир Иванов бе арестуван през февруари 2009 г. Той и още 20 души са подсъдими за разпространение на наркотици. Баретата е обвинен и за убийството на перничанина Румен Стефанов – Алф. Със същото обвинение е и Мартин Димитров - съпроцесник на бившия служител на МВР.

Определението на съда, с което апелативните съдии са потвърдили мярката на Златомир Иванов, е основано на експертно становище за влошеното му здравословно състояние..

Съдът е потвърдил оставането в ареста на петима от подсъдимите по делото. Това са Филип Христов, Ивайло Борисов, Георги Йорданов, Росен Иванов и Петър Йорданов. Според магистратите техните молби за промяна на наложените им мерки за неотклонение са неоснователни.

Всеки от тях е обвинен за повече от едно престъпление, за което се водят и отделни производства. Двама пък са извършили престъпления в периоди на изпитателни срокове по предишни условни присъди.

Според съда петимата са обществено опасни и вероятността да извършат друго престъпление и да се укрият е голяма.

Магистратите са определили парична гаранция от 2000 лева за Кирил Атанасов, който е обвинен само за притежание на наркотици, но досега бе в ареста.

Мегаделото ще започне от начало, тъй като един от съдебните заседатели бе арестуван за разпространение на детско порно.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?