Апелативният съд потвърди домашния арест на Златко Баретата

Софийският апелативен съд потвърди домашния арест на Златомир Иванов – Златко Баретата. Той бе пуснат преди месец от градския съд заради влошеното му здраве. Последните месеци Иванов прекара в болница, където бе под съдебна охрана.

Златомир Иванов бе арестуван през февруари 2009 г. Той и още 20 души са подсъдими за разпространение на наркотици. Баретата е обвинен и за убийството на перничанина Румен Стефанов – Алф. Със същото обвинение е и Мартин Димитров - съпроцесник на бившия служител на МВР.

Определението на съда, с което апелативните съдии са потвърдили мярката на Златомир Иванов, е основано на експертно становище за влошеното му здравословно състояние..

Съдът е потвърдил оставането в ареста на петима от подсъдимите по делото. Това са Филип Христов, Ивайло Борисов, Георги Йорданов, Росен Иванов и Петър Йорданов. Според магистратите техните молби за промяна на наложените им мерки за неотклонение са неоснователни.

Всеки от тях е обвинен за повече от едно престъпление, за което се водят и отделни производства. Двама пък са извършили престъпления в периоди на изпитателни срокове по предишни условни присъди.

Според съда петимата са обществено опасни и вероятността да извършат друго престъпление и да се укрият е голяма.

Магистратите са определили парична гаранция от 2000 лева за Кирил Атанасов, който е обвинен само за притежание на наркотици, но досега бе в ареста.

Мегаделото ще започне от начало, тъй като един от съдебните заседатели бе арестуван за разпространение на детско порно.

Още по темата
Още от България