Апелативният съд вкара в ареста Барона за фалшивите кредитни карти

Софийският апелативен съд (САС) наложи в четвъртък мярка за неотклонение “задържане под стража” на Боян Петракиев – Барона и на Христо Върбанов, син на силистренски магистрат. На Милен Добрев съдът наложи мярка за неотклонение “парична гаранция” от 5 000 лева, тъй като няма опусност да се укрие, а на Димитър Леонов потвърди мярката от първа инстанция – “подписка”, тъй като неясно са били формулирани аргументите на обвинението.

Барона и останалите трима души бяха задържани преди две седмици по подозрение, че са участвали в организирана престъпна група, която се занимавала с производство и разпространение на фалшиви кредитни карти за страни от Европейския съюз. Тогава Софийският градски съд пусна Барона срещу 200 лева гаранция, а Върбанов, Леонов и Добрев бяха освободени срещу “подписка”. Мотивът на съда бе, че не са представени достатъчно доказателства за обвинението, което прокуратурата им отправя. В коментар ден след това главният прокурор Борис Велчев каза, че не съдът е виновен лица като Баронаи другите заподозрени във фалшифицирането на банкови карти да са на свобода, а прокурорите, които не са представили читави обвинения пред съда.

На заседанието на САС в четвъртък са били представени допълнителни доказателства, събрани със специални разузнавателни средства, които на заседанието на Софийския градски съд не са били предоставени. Заради тези доказателства заседанието се проведе при закрити врати. 

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?