Апелативният спецсъд върна двама от "Килърите 3" в ареста

Обвиняеми се оплакаха на магистратите, че са жертви на "политическата обстановка"

Апелативният спецсъд окончателно върна в ареста в петък още двама заподозрени като членове на пернишката банда за мокри поръчки, добила популярност като "Килърите 3".

Така зад решетките заедно с сочените за лидери на групата Милчо Петров и Васил Василев (баща на Райко Кръвта – бел.ред.), както и Иван Цветков и Йордан Костадинов, остават и Димитър Начков и Борислав Николов.

По-тежка мярка за неотклонение беше определена и на Евгени Миленов, който вместо 1000 ще трябва да плати 5000 лв. гаранция. Изненадващо без мярка за неотклонение съдът остави
Мартин Николов.

По време на заседанието на съда част от обвиняемите се оплакаха, че са станали жертви на "политическата обстановка" в страната, която налагала "този цирк". "Срамувам се, че съм българин", добави Милчо Петров.

Соченият за ръководител Васил Василев - Бай Васо заяви пред съда, че намереното при акцията в него оръжие, използвал за лична сигурност, тъй като срещу него имало покушение.

Защитата на част от обвиняемите посочи, че заподозрените са били набедени от серийния убиец Станислав Ангелов – Сиси, срещу когото са свидетелствали преди години по дело за лихварство.

Два тома нови доказателства, в които са включени разпити на двама затворници представи прокуратурата пред Апелативния спецсъд. Обвиняемите и адвокатите им намериха казаното от Сиси и Николай Николов – Шатката за опит да се договорят с обвинението и да излязат от затвора, където излежават присъди.

Прокурор Даниела Петрова отрече да са водени преговори с тях. Добави и, че единствено свидетелски показания засега свързват "Килърите 3" с убийството на Георги Илиев. Връзката бе огласена преди ден от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

На 19 август след 7-часово заседание спецсъдът остави в ареста четирима от осемте задържани от групата за мокри поръчки. Останалите четирима бяха освободени с по-леки мерки.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от 2004 г. до 16 август 2013 г. в Перник, Радомир и София. Занимавала се е предимно с разпространение на наркотици и с убийства.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?