Апелативният спецсъд върна в ареста посредника по делото срещу Иванчева

Апелативният спецсъд върна в ареста посредника по делото срещу Иванчева

Бившият кмет на столичния район "Младост" от ГЕРБ – Петко Дюлгеров, който е обвиняем като посредник в корупционната афера по делото срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова, също се връща в следствения арест.

Това обявиха в четвъртък от апелативния спецсъд, уточнявайки, че са отменили определението на спецсъда, с което мярката му бе променена от задържане под стража в домашен арест. Решението не подлежи на обжалване.

Ролята на Дюлгеров в целия случай всъщност е водеща, доколкото никой от разпитаните досега свидетели по делото не твърди, че Иванчева и Петрова лично са искали пари. Именно посредникът е този, от когото Ваклин твърди, че разбрал, че трябва да даде пари, за да му бъде придвижена преписката за строеж в местността "Камбаните".

Следващата седмица предстои апелативният спецсъд да се произнесе на втора инстанция и по мерките на Иванчева и Петрова, които също бяха поставени миналия петък под домашен арест от съдия Иво Хинов заради влошеното им здраве.

Въпреки че решението му трябваше да бъде незабавно изпълнено, спцпрокуратурата спешно поиска то да бъде спряно до произнасяне на втората инстанция по мерките им за неотклонение, което се очаква да се случи идната седмица.

Съдия Хинов чете подобно определение преди около месец, но спецпрокуратурата го протестира и втората инстанция върна Иванчева и Петрова обратно в ареста, приемайки формално, че ако са на свобода, можели да повлияят на свидетели по делото. Така двете дори не успяха да напуснат килиите си, в които се намират вече над 7 месеца.

Споделяне

Още по темата

Още от България