АПИ регистрира четвърти доставчик на тол услуги

АПИ регистрира четвърти доставчик на тол услуги

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) вписа в регистъра четвърти национален доставчик на услуги за електронно събиране на пътни такси на база изминато разстояние.

Това е пловдивското фирма "Иком" ООД, която ще събира само тол такси и няма да продава електронни винетки.

Съгласно общите условия предстои дружеството да премине втория етап от процедурата за подписване на договор, след което да докаже оперативна съвместимост с електронната система и едва тогава ще може да започне работа.

До момента АПИ има договори за доставчици на услуги за тол системата с "Интелигентни Трафик Системи" ЕАД, с "Телетол" АД и с "Конкорд Смарт Инфраструктура" АД.

"Интегрирани Трафик Системи" подписа договора с АПИ ден преди агенцията да публикува общите условия и до преди ден само тя можеше да продава електронни винетки. От сряда това вече прави и "Конкорд Смарт Инфраструктура" АД.


"Телетол" АД не продава електронни винетки, тъй като не постигна оперативна съвместимост със системата на АПИ. Компанията сезира прокуратурата и Европейската комисия, заради отказа по техни думи АПИ да им предоставят достъп до системата.

Пускането на тола беше отложено от 16 август тази година на не по-късно от 1 март 2020 г. Причината беше забавеното изграждане на тол системата. За да могат четиримата доставчици да събират пътни такси на база изминато разстояние "Интелигентни Трафик Системи", "Телетол", "Конкорд Смарт Инфраструктура" и "Иком" ще трябва да докажат оперативна съвместимост с електронната система.

Четвъртият национален доставчик на услуги за тола "Иком" ООД е регистрирано през октомври 2008 г. в Пловдив. Предметът му на дейност е търговия и производство на компютри.

Съдружници в него са Георги Василев Кичев (500 лв.), Ивайло Борисов Георгиев (500 лв.), "Игео Инвестмънт" (1000 лв.) и регистрираното във Великобритания дружество "Вайасат Телематикс Лимитид" (3000 лв.).

"Иком" ООД има четирима управители - Георги Кичев, Ивайло Георгиев, Масимо Гето и Марко Петроне.

Споделяне

Още от Бизнес