Apple подсилва сигурността на iCloud срещу хакерски атаки

Apple подсилва сигурността на iCloud срещу хакерски атаки

Apple възнамерява да подсили сигурността на iCloud, след като интимни снимки на знаменитости бяха открадни от "облака" и публикувани онлайн, заяви изпълнителният директор на компанията Тим Кук.

В известията, изпращани до потребителите, вече ще бъде включено още едно – когато има прехвърляне на данни към ново устройство, заяви Кук пред "Уолстрийт джърнал".

Акаунтите в iCloud могат да бъдат разбити, когато хакерите правилно отгатнат паролите или чрез фишинг, каза той.

Сигурността на Apple обаче не е била нарушена.

Потребителите на облачната услуга вече ще получават известие по имейл и на телефона си, ако някой се опита да смени паролата им, да прехвърли данни на устройство, което не е свързано с акаунта или пък се опита да се логне в акаунта с непознато устройство. Apple ще засили и двустепенната проверка при логване в акаунти, при която на мобилния телефон на потребителите се изпраща код, който също трябва да бъде въведен.

Apple ще започне да изпраща съобщения за активност в акаунтите на потребителите след две седмици.

Изпълнителният директор на компанията коментира още, че когато се връща към "ужасния сценарий", който се е случил и какво още би могло да се направи за сигурността, си мисли за съзнанието и отговорността на потребителите, тъй като проблемът не е инженерен.

Тази седмица в мрежата бяха публикувани интимни снимки на редица звезди. Актрисата Дженифър Лорънс потвърди, че изтеклите фотографии, на които е полугола, са автентични.

Споделяне

Още от Бизнес