Apple представя новата версия на стария хит iPhone 6 и подобрения тв продукт

Apple представя новата версия на стария хит iPhone 6 и подобрения тв продукт

На 9 септември в Сан Франциско Apple ще направи едно от най-големите представяния в своята 39-годишна история. Хилядите фенове очакват технологичният гигант да покаже iPhone 6S – последната версия на стария хит, но предстои да се разбере дали звездната атракция ще е услугата за виео-стрийминг Apple TV.

За компанията е от ключово значение да поднови продуктовата си линия преди сезона на есенно-зимните празници, когато обикновено са най-големите продажби.

От всички нови продукти, iPhone си остава най-важен за Apple. Близо две трети от приходите на компанията през тази фискална година идват именно от него, пише "Уолстрийт джърнал".

Apple ще представи подобрена версия на слушалки, както и своята Force Touch технология, която може да разграничи лекото докосване от по-силния натиск и това позволява на потребителите да контролират устройството по различен начин, в зависимост от това колко силно натискат по повърхността.

Новият iPhones идва с по- добра камера, по-бърз процесор и нов цвят – розов металик, който Apple е нарекъл Rose Gold, разкриват източниците на "Уолстрийт джърнал".

Не е ясно дали подобни подобрения са в състояние да съхранят импулса, който повиши приходите от iPhone с 59% през второто фискално тримесечие, приключило на 29 юни.

Компанията ще представи и iPad с по-широк екран (12.9 инча, а сегашният е 9.7 инча). Новата версия, която ще се нарича “iPad Pro", е снабдена с нови аксесоари.

Новият iPad цели да съживи продажбите на таблета на Apple, които падат шест поредни тримесечия.

Друг очакван продукт е преправената версия на Apple TV с нов софтуерен интерфейс и със собствен App Store. Отварянето на Apple TV за приложения дава възможност да се създават игри, които могат да бъдат изтеглени като мобилните, но да се играят на най-големия екран в дома – телевизионния.

Apple създава ново моушън-контрол дистанционно управление, което да работи с Apple TV. Очаква се то да работи и със Siri , гласово-активираният дигитален помощник в iPhon.

Apple не се очаква да представи услугата тв стрийминг. Компанията работи върху създаването на пакет от канали, които да конкурират кабелната или сателитната телевизия, но се е бори да финализира сделки с доставчици на съдържание.

По време на шоуто инвеститорите ще проучват внимателно плановете си за новата генерация на iPhone – устройството, което осигури близо 49.6 млрд. долара приходи на компанията в последното тримесечие.

За Apple става все по-трудно и по-трудно да се конкурира със себе си, коментира анализаторът Боб Донъли от TECHnalysis Research пред сп. "Икономист".

Акциите на Apple се повишиха с над 14 процента през последната година, макар че през последните три месеца спаднаха с близо 12%.

За щастие на компанията, повечето потребители купуват смартфони на две години, в съответствие с цикъла на обновяването им. Това означава, че Apple все още би могла да спечели от големи продажби, коментира Патрик Мурхед от Moor Insights & Strategy.

Според него ключовият момент е не как новият телефон се сравнява с iPhone 6, а с iPhone 5.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес