Арабаджиеви излизат от ареста, делото се връща в прокуратурата

Арабаджиеви излизат от ареста, делото се връща в прокуратурата

Бизнес фамилията Маринела и Ветко Арабаджиеви да бъде освободена от следствения арест, постанови в четвъртък спецсъдът. Делото срещу тях се прекратява и се връща на прокуратурата заради допуснати пропуски по време на разследването. Става дума за нарушения при предявяване на обвиненията.

Дори и те да бъдат отстранени, няма гаранция, че процесът отново ще тръгне в кратки срокове. Оказа се, че срещу Ветко Арабаджиев има висящо дело в Испания и материалите по него са изискани. Докато не пристигнат, процесът у нас няма да тръгне.

Арабаджиеви са в ареста от повече от година. Съпрузите бяха издирвани няколко месеца преди да бъдат задържани в Испания. Двамата са обвинени заради участие в престъпна група за данъчни престъпления. Обвинение за пране на пари има синът им Вълчо Арабаджиев, както и служители на фирмите им.

Според решението на съда Маринела Арабаджиева трябва незабавно да напусне ареста и да бъде пратена у дома си. Незабавно освобождаване обаче не е постановено за съпруга ѝ. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.

През последните месеци Арабаджиеви многократно се опитваха да излязат от ареста. Най-често соченият аргумент бе влошеното им здраве. Досега съдът им отказваше.

Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?