Арабски фирми с интерес към българска биокозметика

Арабски фирми с интерес към българска биокозметика

Арабският пазар се интересува от българска органична козметика, съобщиха от агенцията за малки и средни предприятия след участие на български парфюмерийни и козметични компании в провелия си в Дубай Международен панаир за красота. Интересът на арабските компании е насочен към био продукти в средния и високия ценови клас. Най-много се търси козметика на основата на българско розово масло, твърдят българските участници в изложението.

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия финансира частично участието на фирмите и организира националния щанд на Beautyworld Middle East. На него бяха представени продуктите на компаниите "Вентони Козметик“, "Билка Лайфстайл“, "СТС Холдинг Груп“, "Лидера Трейдинг ЛТД“ , "Солидо Козметикс“, "Рефан България“, "Биотрейд България“, "Боди Бюти“ и "Бъдеще“.

"Beautyworld Middle East“ е едно от най-мащабните мероприятия за парфюмерия, козметика, етерични масла, тоалетни принадлежности, натурална СПА козметика в арабския свят. В него участват над 1500 изложители на изложбена площ от 27 426 кв .м. С национални щандове се представят 60 държави, а броят на деловите посетители надвишава 37 000 - търговци, консултанти, агенти на хотели, козметици, асоциации, правителствени агенции, медии, професионалисти от областта на парфюмерията и козметиката.

Българското участие е организирано по финансиран от еврофондовете проект за подпомагане на български фирми при участия в международни търговски панаири и конференции.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?