Арабски туристи все по-често посещават българските планини

Арабски туристи все по-често посещават българските планини

Туристите от Обединените арабски емирства (ОАЕ) проявяват все по-голям интерес към българската природа и почивките на планина, особено в региона на Родопите. Това пролича на щанда на България на най-голямото международно туристическо изложение в арабския свят Arabian Travel Market (ATM), което се провежда от 24 до 27 април в Дубай, съобщиха от Министерството на туризма във вторник.

На борсата страната е представена с информационен щанд от 45 кв. м с акценти върху балнео- и СПА услугите, морската почивка и сити туровете. Съвместно с министерството на щанда участват също туристическите оператори "Ориндж тур", "Уин травъл“, "Солвекс", "М.Б.С. Трейд“ и община Варна. Присъствието на страната ни в изложението е по Програмата за национална туристическа реклама през 2017 г.

През последните години туристите от ОАЕ все по-често търсят оферти към България за исторически маршрути, културни прояви, фестивали и др. През 2016 г. страната ни е била посетена от 1615 граждани на ОАЕ с цел почивка и ваканция, което е близо 170% ръст спрямо предходната година. За периода януари-февруари 2017 г. този ръст е над 75%, допълват от туристическото ведомство.

ATM е най–значимото международно туристическо събитие за региона на Близкия изток и Северна Африка. То е отворено за професионалисти и масова публика, като броят на бизнес посетителите надхвърля 39 000.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?