Арафат повярва в победата на Буш и очаква от него "политика на мир"

Лидерът на Палестинската автономия Ясер Арафат очаква, че Джордж Буш ще промени политиката на САЩ към Близкия изток и ще стане проводник на мира, а не на войната. Това заявява Лейла Шахид, постоянен емисар на автономията в Париж, където в момента Арафат е настанен за лечение във военна клиника.

Палестинският лидер е следил хода на президентските избори в САЩ, но решил да не изказва предпочитанията си, съобщава електронното издание на в. Вашингтон пост.

Изявлението, че Буш трябва да се откаже от "политиката на войната", обаче е направено преди обявяване на официалните резултати от изборите в САЩ.

Това, което ме безпокои на второ място е, че не се осъществи горещото ми желание да видя нов американски президент, ново правителство, което да продължи мирния процес, казва още Лейла Шахид.

Арафат ще може да напусне парижката клиника не по-рано от три седмици. Френските лекари вече съобщиха, че той не е болен нито от левкемия, нито от рак на стомаха, каквито предположения имаше преди постъпването му в болницата.

"Ние отбелязваме слабо подобрение на неговото състояние. Кризата отмина. Неговото възстановяване вече е въпрос на време", заяви във вторник бившият вътрешен министър на Палестинската автономия Мохамед Далан.

Споделяне

Още от Свят