“Арена“ пуска билети за филма “Майкъл Джексън THIS IS IT“ месец преди премиерата му

“Арена“ пуска билети за филма “Майкъл Джексън THIS IS IT“ месец преди премиерата му

Месец преди световната премиера на филма-портрет “Майкъл Джексън THIS IS IT“, в България ще тръгне продажбата на билетите. Заради големия интерес от страна на феновете касите на кината “Арена“ ще започнат продажбата им от 27 септември, като първите сдобили се с билет ще получат и минипостер на Краля на попа, който почина внезапно на 25 юни 2009 г.

Първата прожекция на лентата, създадена след кончината на звездата, ще е на 28 октомври и ще се излъчва ексклузивно в продължение на две седмици в цял свят.

Режисьор на филма е Кени Ортега. който е участвал в подготовката на несъстоялото се шоу на Джако “THIS IS IT“, което трябваше да се превърне в триумфалното завръщане на Краля на попа, но смъртоносна доза болкоуспокояващи го погуби.

Пускането на лентата е в съответствие със завещанието на Джексън.

Подготвян през месеците от април до юни 2009, филмът включва моменти от заснетите повече от сто часа репетиции за шоуто. Публиката ще има възможността да види един личен филм за певеца, изявил се още като танцьор, режисьор, архитект и гений, създаващ последното си шоу.

“Още щом започнахме монтирането на заснетото осъзнахме, че това е нещо невероятно, уникално и много специално. То е много личен поглед в света на този музикален гений. За първи път феновете ще видят Майкъл такъв, какъвто не са го виждали, а именно в процеса на работа на работата му. Филмът е естествен, емоционален, трогателен и силен“, казва Ортега.

“Докато концертите щяха да бъдат най-голямото шоу в историята на музиката, нашият филм ще предостави на феновете на Майкъл истинско историческо събитие – възможността сами да видят този креативен, талантлив гений, за който целия екип се отдаде на направата на “най-великия концерт, който никога не се случи”, казва Ранди Филипс, президент и главен изпълнителен директор на AEG LIVE и продуцент на несъстоялия се тур “Mайкъл Джексън THIS IS IT“.

На 12 октомври пък звукозаписната компания “Сони Мюзик Ентъртейнмънт“ ще пусне в продажба сингъла "This Is It", който ще е първата оригинална продукция след смъртта на Джако, предаде АФП.

Кога точно е записано парчето така и не става ясно, но в съобщението на музикалната компания се посочва, че в работата над композицията са взели участие братята Джаксън като беквокалисти.

След кончината на Краля на попа от AEG LIVE съобщиха, че по време на репетициите на шоуто са направени аудиозаписи, които са достатъчни за два албума.

Инетресът към творчеството на Джако рязко скочи след вестта за внезапната му смърт и ранните му албуми се качиха на челни места в музикалните класации по цял свят.

Споделяне

Още от

Какво очаквате да свърши служебното правителство?