Арест и бързи глоби за 14 фенове на "Левски"и ЦСКА за хулиганство

Четиринадесет фенове на "Левски" и ЦСКА са били задържани във вторник по време на операция на СДВР срещу футболното хулиганство, съобщиха от полицията. По-късно те бяха глобени с различни суми от Софийския районен съд (СРС).

Задържаните са разпознати в последния месец и половина на кадри от охранителни камери на националния стадион "Васил Левски".

Сред тях е и 31-годишна жена, известна на полицията за хулиганство, два пъти осъждана от СРС с две забрани за посещение на спортни мероприятия. По време на последното дерби "Левски - ЦСКА" дамата възпламенявала пиротехнически изделия и замеряла с тях длъжностните лица.

Двама непълнолетни софиянци са задържани за използване на забранени пиротехнически изделия и замеряне на играчите с изпочупените от тях седалки по време на футболната среща ЦСКА - "Лудогорец".

31-годишен плевенчанин бил задържан за същата проява по време на мача "Славия" - "ЦСКА".

Сред постановените присъди има пет и шест дни арест в поделение на МВР, глоби от 200, 300, 500 и 800 лева. Наложени са и забрани за посещаване на спортни мероприятия у нас и чужбина за различен срок - между година и две години.

Две от делата за футболно хулиганство са били отложени - едното за изискване на още доказателства, а второто, за да се даде възможност на нарушителя да си наеме адвокат.

На единия от хулиганите, който няма 16 години, ще му бъдат наложени възпитателни мерки от  Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?