Арест или психиатрия за похитителя на автобуса

Тридесет и тригодишният Мирослав Блажев, който във вторник похити автобус с пътници по линията София - Варна и по-късно доброволно се предаде на полицията, е задържан за 72 часа в Районно полицейско управление - Ловеч, съобщи в сряда окръжният прокурор Христо Христов.

След като снощи е бил доведен в Ловеч, Блажев е бил прегледан от лекари, за да се установи състоянието му, тъй като по-рано стана известно, че през 1996 година е бил регистриран в психиатрично заведение.

Дознанието срещу Блажев е за задържане на заложници, чието освобождаване се поставя в зависимост от изпълнението на определено условие от страна на държавата. Наказанието за това престъпление е от 1 до 8 години лишаване от свобода.

По думите на окръжния прокурор, по-късно днес Мирослав Блажев ще бъде прегледан отново, след което ще бъде взето решение дали да му бъде искана постоянна мярка "Задържане под стража" или да му бъде направена съдебно-психиатрична експертиза и той да бъде настанен за лечение в психиатрия.

Хората от севлиевското село Хераково, където Блажев е живял, твърдят, че той е имал психически и здравословни проблеми.

“Не си заслужава толкова внимание да се обръща на човек, който е със здравословен проблем", заяви пред Дарик радио д-р Антоанта Владимирова от местната здравна служба.

Майката на Блажев се извини на хората, които вчера пътуваха в отвлечения от него автобус. Ренета Димитрова заяви, че не оправдава действията на сина си. "Аз се поставям на мястото на тези хора. И аз да съм там и аз същото ще го изживея. Извинявам се на хората, които са били в автобуса", заяви жената.

Тя допълни, че е объркана от случилото се, както и че няма средства за адвокати.

Споделяне

Още по темата

Още от България