Арест за шефката на руския музей, показал картина на Путин по дамско бельо

Конфискуваната сатирична картина,

Полицията на Санкт Петербург е задържала директорката на Музея на властта, където преди седмица бяха изложени, а по-късно конфискувани платна, сред които изобразяващо президента Владимир Путин и премиера Дмитрий Медведев по дамско бельо, съобщиха ББС и ДПА във вторник.

 

Татяна Титова е била задържана в четири часа сутринта при подготовката на музея за отваряне. Не ѝ били дадени никакви обяснения за ареста и тя останала в полицейския участък три часа, също без да ѝ бъде казано защо е там. Титова разказва пред изданието, че дори докато била в участъка там се обаждали нейни приятели, които научили за ареста ѝ от галериста Марат Гелман. Служителите на реда обаче в нейно присъствие твърдели, че при тях няма такъв човек.

 

Също без никакви обяснения, три часа по-късно на Титова ѝ казали, че може да си ходи.

 

ДПА допълва, че няколко часа по-късно тя отново била арестувана, пак без обяснения и дори не ѝ позволили да се обади на адвоката си. Според изданието първото задържане на Титова било за проверка на самоличността, след сигнал на съсед, че в двора на музея се събират "съмнителни хора".

 

Изданието припомня, че художникът на сатиричната картина, представила първите мъже на Русия по дамско бельо, Константин Алтунин избяга във Франция след конфискацията на платната му и там подаде документи за убежище.

Споделяне

Още от Общество

Къде му е мястото на Бойко Борисов?