Арести за разпространение на детска порнография

На 10 души са повдигнати обвинения за детска порнография, за което е предвидено затвор до 6 години. Други девет са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, а един е с парична гаранция от 2 000 лв. Това съобщиха от следствието във вторник.

Процесуално-следствените действия са в рамките на международна операция срещу разпространението на детска порнография в интернет с участието на българските служби.
Миналата година в рамките на операция "Персийски килими" германската криминална служба засича разпространението на видеофайлове, показващи изнасилване на бебета между 3 и 6-месечна възраст, припомнят от МВР.

Видеоклиповете са обменяни между потребители от 92 държави чрез програмния продукт "eDonkey2000", сред които и потребители в българското интернет-пространство. След няколкомесечна работа българските антимафиоти засекли 21 интернет потребители от София, Пловдив, Варна, Бургас, Видин, Горна Оряховица, Свиленград и Мездра, които са сваляли и разпространявали педофилските файлове.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?