Арестуваха за рекет брата на прокурора по "Бръмбаргейт"

Иво Трайков, брат на шефа на Софийската военна окръжна прокуратура Трендафил Трайков, е бил арестуван за рекет, съобщи радио Нет. Полицейски източници потвърдиха информацията, че това е 32-годишният старши лейтенант от столичното Четвърто РПУ Иво Трайков. Има безспорни доказателства, че той е замесен в изнудването, казаха още източниците.

Пред mediapool прокурор Трайков заяви, че няма представа за ареста на брат му и че никой не го е уведомил. От пресцентъра на МВР съобщиха, че има трима арестувани за рекет, но не съобщиха имената на задържаните. От полицията коментираха, че до момента магистратът не се е застъпвал за брат си.

Според информацията на радио Нет, криминалистите от СДВР са задържали трима души - единият е прибран от полицията на улицата, други двама са арестувани в заведение. Тримата са изнудвали собственика на откраднат от столичната Митница автомобил "Фолксваген пасат".

Случаят бе включен в бюлетина на пресцентъра на МВР по-късно днес. Според съобщението преди четири дни от района край столичната митница бил откраднат "Фолксваген Пасат". Непознати се свързвали със собственика и поискали 1450 лева, за да му върнат колата. При последвалото разследване криминалистите задържат тримата рекетьори. Единият от заловените е 32-годишният И. Т. - полицай от Четвърто РПУ. По-късно краденият пасат е намерен на територията на Второ РПУ. Тримата задържани ще останат в ареста за 24 часа, съобщи пресцентърът на МВР.

Преди около 2 г., според информации в медиите, Иво Трайков беше разпознат като човека, който преби на столичната ул. "Паренсов" депутата от ОДС Асен Агов. СДВР провери този сигнал, но се оказа, че побойникът е друг.

Прокурорът Трендафил Трайков беше наблюдаващ прокурор по делото за намерените в дома на главния прокурор Никола Филчев подслушвателни устройства. За Трайков се твърди, че е в близки отношения с Филчев.

Споделяне

Още от България