Арестуван е мъжът, заплашвал Борисов във Фейсбук с пушка, по пантофи

Арестуван е мъжът, заплашвал Борисов във Фейсбук с пушка, по пантофи

МВР арестува за 24 часа мъж от Варна заради заплахи срещу премиера Бойко Борисов във фейсбук. Срещу Теодор Николов е започнало дело за заплаха с убийство и хулиганство. Разследването се води от районната прокуратура във Варна.

Делото е по възможно най-тежките текстове за двете деяния, става ясно от съобщението. Николов може да бъде обвинен в хулиганство с изключителна дързост и цинизъм, за което НК предвижда до 5 години затвор. Второто му обвинение пак може да е по по-тежко наказуемия състав на НК – заплаха за убийство, която се наказва с до 6 години затвор.

Николов е арестуван заради публикувана от него снимка във Фейсбук, на която позира с пушка в ръце, обут в скъсани пантофи. Текстът към нея гласи:

"Бойко, тебе ще те отстрелям безплатно! Мамка ти мръсна, продажна! Българоубиец!"

Пред бТВ Николов заяви, че оръжието не е бойно или ловно, а е въздушна пушка. Освен снимката, има и видео, на което се вижда как Николов гледа предизборен клип на ГЕРБ на телефон, поставен до пушката.

"Действията по разследването установяват къде и от кого са направени клипът и снимката, които са били публикувани във Фейсбук на 26 март тази година. За срок до 24 часа по Закона за МВР е задържан Теодор Н., който е отправил заканата за убийство и е извършил хулиганските действия. Извършено е претърсване в дома му и е разпитана приятелката му, която е разказала, че тя е заснела клипа със заканата", пише в съобщението на прокуратурата.

Това не е първият случай, в който МВР и прокуратурата се активират в защита на премиера. През лятото на 2017 г. ГДБОП извикаха на разпит Васил Коцев от София заради негов пост във фейсбук, който гласеше:

"Борисов, времето ти свършва, идва времето на народната любов с пушки и сопи".

В профила му имаше и друг пост със следното съдържание:

"До Бойко, това, което вършиш, ще те изхвърли не само от властта, а и ще ти отрежем главата! Това ли целиш! Българите да хванат пушките и ножовете! Денят идва!".

Заради написаното Коцев бе привикан от ГДБОП. Няколко дни по-късно Борисов му се обади лично по телефона и му се извини.

Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?