Арестуван е новият бос на сицилианската мафия

Новият бос на сицилианската мафия Сетимо (Сетимино) Минео

Италианската полиция съобщи, че е арестуван новият бос на сицилианската мафия Сетимо (Сетимино) Минео и още десетки заподозрени, предаде Франс прес.

Минео - 80-годишен бижутер, и още най-малко 45 души са заловени точно преди насрочената церемония за неговото "коронясване" на специално събиране на Коза ностра.

Повдигнати са обвинения за престъпен сговор от мафиотско естество, изнудване, незаконно носене на оръжие, подпалвачество и др. Операцията е предприета след успоредно разследване на четири наказателни дела.

Криминалният бос с прякор "Чичо Сетимо" стана през май шеф на съвета на мафията в Палермо - той оглави всички мафиотски фамилии в провинцията вместо легендарния "кръстник" на цялата сицилианска мафия Тото Риина, починал миналата година в затвора.

Минео неведнъж вече е лежал зад решетките, по-специално във връзка с делото за убийството на съдията Джовани Фалконе, уточни агенция АНСА.

Днешните арести са "един от най-тежките удари, нанесени от държавата на мафията", коментира Луиджи ди Майо, вицепремиер на Италия и лидер на партията Движение "Пет звезди".

Споделяне

Още по темата

Още от Европа