Арестуван е полицай, опитал да осигури алиби на Гейзо

Арестуван е граничен полицай, регистрирал фиктивното напускане на страната от Евгени Милев - Гейзо, когото МВР издирва няколко дни по подозрение за участие в грабежа на магистрала "Тракия". Това каза вътрешният министър Цветан Цветанов.

Освен Гейзо МВР издирва и брат му Емил Милев – Кроки. Двамата са сочени за лидери на магистралната банда "Крокодилите". След като бяха обявени за издирване, в днешните броеве на "Труд" и "24 часа" лице, представящо се за Гейзо, твърди, че от седмица е в Германия и няма как да е участвал в грабежа, след който при престрелка с полицията бе убит Димитър Митрев – Богоровеца.

Министърът заяви, че задържаният граничен полицай не е могъл да даде логични обяснения как фиктивно Милев е напуснал страната ни, тъй като според данните на българската "Гранична полиция" заедно с него границата през "Калотина" са преминали още двама души.

Според справка от сръбската полиция обаче, в Сърбия са влезли само двама българи. Това показва, че се гради алиби. Нямаме информация Гейзо да е от седмица в Германия, каза Цветанов.

По думите му граничният полицай започнал да обяснява, че Милев "може би се е върнал през зелена граница, може би се е скрил в ТИР".

Задържан е и собственикът на автомобила "Опел", с който бе извършен грабежът. В него са намерени девет мобилни телефона, добави министърът.

Споделяне

Още по темата

Още от България