Арестуван е полицай за връзки с "Наглите"

Служител на МВР е задържан заради нерегламентирани контакти с членове на групата за отвличания "Наглите", съобщи МВР във вторник-

Задържан е полицаят Йордан Костов, който се разследва за злоупотреби със служебно положение. Очаква се прокуратурата да удължи срока на задържането му за 72 часа.

Костов е служител на "Криминална полиция". Той е бил на длъжността инспектор за оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода. Кабинетите му в дирекцията и в трудово-поправителното общежитие в "Казичане" са запечатани. Според неофициална информация той ще бъде обвинен за търговия с влияние.

Вътрешният министър Цветанов вече на няколко пъти обяви, че за връзки с "Наглите" се разследват петима служители от МВР, които били на средно ръководно ниво. Йордан Костов е първият арестуван. Предполага се, че той е уреждал определени затворници с по-лек режим.

След втората част арести на членове на групата за отвличания, вътрешният министър заяви, че е разговарял с министъра на правосъдието Маргарита Попова за договорите между затворите и частни фирми, които наемат на работа лишени от свобода, изтърпяващи наказанията си на облекчен режим.

Тогава Цветанов даде пример с един от арестуваните “Нагли“ - Павел Петков, който работел по такъв договор не къде да е, а на собствената си къща, която била в процес на строеж. В същото време, възмути се Цветанов, той наел съседната къща, в която е държан една от жертвите на бандата.

След ареста на Йордан Костов, който бил дългогодишен служител на МВР, Цветанов се закани, че и на останалите четирима полицаи няма да им се размине.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?