Арестуван е предполагаемият извършител на две убийства в Плевен

Полицията в Плевен задържа 27-годишния Илиян А. като извършител на двете убийства в града на 38-годишната Красимира Крумова и на 31-годишния таксиметров шофьор Антон Маринов, съобщи директорът на РДВР-Плевен полковник Бисер Иванов.

Арестуваният не е криминално проявен, не е осъждан, в момента безработен, през миналата година е работил като таксиметров шофьор. Няма данни за психическо заболяване, няма пряка връзка между двете убийства, не може да се говори за серийност при случаите, заяви полк. Иванов.

Операцията по разкриването на двете убийства е изпълнена под ръководството на главният секретар на МВР генерал Бойко Борисов, посочиха от РДВР-Плевен.

Уличеният за убийствата е задържан на улицата, не е оказал съпротива, бил е изненадан, не е подозирал, че е разкрит, допълни полковник Иванов.

В момента се извършват разпити, претърсвания и изземане на допълнителни доказателства. Намерени са негови дрехи с кръв, предстоят експертизи.

Няма данни Илиян да е бил пристрастен към наркотици, но напоследък е употребявал алкохол. Живеел е с баща си, баба си и дядо си.

Споделяне

Още от България