Арестуван е шесторният убиец от Белгород, крил се в блато

Снимка на задържания, разпространена от руското вътрешно министерство

Арестуван е заподозреният за убийството на шестима души в руския град Белгород, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира съобщение на руското вътрешно министерство.

Сергей Помазун откри в понеделник огън в магазин в центъра на града и четирима мъже и две момичета.

По информация на полицията, цитирана от агенция Интерфакс, през по-голямата част от времето престъпникът се е криел в блато, което се намира близо до местна железница. Той бил задържан късно снощи, когато решил да отиде до жп гарата. Четирима полицаи от Курск, които са били изпратени в помощ на колегите си в Белогорд, са поискали да проверят документите му. В отговор Помазун е наръгал един от тях четири пъти с нож, но останалите са успели да го обезвредят.

Срещу Помазун са повдигнати обвинения за убийството на повече от две лица, използване на насилие срещу представител на властта и кражба на оръжие. Докато е бягал от полицията, престъпникът е изхвърлил огнестрелното оръжие, но е запазил в себе си нож.

Стрелецът е отказал да дава показания. Той се е позовал на руската конституция, според която обвиняемият има право да не свидетелства срещу себе си. Веднага след задържането си Помазун е казал: "Аз не стрелях по децата. Стрелях по ада". Предстои провеждане на психологическа експертиза.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?