Арестуван е собственик на голяма компания за млечни изделия

Арестуван е собственик на голяма компания за млечни изделия

Собственикът на голяма фирма за производство на млечни продукти е арестуван за данъчни измами в размер на най-малко 900 000 лева. По неофициална информация от разследващите арестуваният е собственикът на фирма "Елена" Стефан Василев.

От специализираната прокуратура обявиха, че е поискано налагането на запор върху сметките на арестувания.

"Този производител в последните две години и половина е реализирал търговски оборот за над 50 милиона лева, а е платил данъчни задължения в размер на 47 000 лева", обяви говорителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева.

Обвинението има данни, че данъците са укрити от организирана престъпна група, която е била ръководена от Стефан Василев. Групата е създала множество "кухи" фирми, чрез които е укриван данък добавена стойност (ДДС).

Освен Василев, за участие в групата са обвинени още двама души, като единият е на свобода срещу 50 хил. лева гаранция. Акцията се е провела на територията на Русе, Търговище, Велико Търново, Пазарджик.

Претърсени са 21 имота, като 14 от тях са счетоводни къщи. Разследващите твърдят, че при претърсването на къща в столичния кв. "Бистрица" са били откритите схемите, които ще им помогнат да докажат престъпленията в съда.

Споделяне

Още от България