Арестуван е заподозрян за неуспешния атентат на "Таймс скуеър"

Мъжът от Кънектикът, издирван за неуспешния атентат на "Таймс скуеър" в Ню Йорк, е бил арестуван. Той е бил задържан при опит да напусне страната, предаде Ройтерс във вторник, позовавайки се на говорител на ФБР.

Преди два дни съмнителен джип "Нисан Патфайндър" наложи евакуация в района на "Таймс скуеър". От полицията тогава съобщиха, че в колата е имало импровизирано устройство, което включвало три газови бутилки, фойерверки, два пълни 20-литрови бидона с бензин и два часовника с батерии, електрически проводници и други компоненти.

Арестуваният е жител на щата Кънектикът - американски гражданин от пакистански произход, твърди вестник "Ню Йорк таймс", като цитира двама източници от разследването.

Мъжът се е  завърнал неотдавна от Пакистан, където е прекарал няколко месеца, съобщи FOX-News. Смята се, че той е закупил джипа, който е превърнат в бомба.

Преди ден отговорност за несъстоялия се атентат поеха талибаните в Пакистан, които го нарекоха "отмъщение за убийството на двама мюсюлмански мъченици".

 

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?