Арестуван на протеста е с комоцио в "Пирогов"

Арестуван на протеста е с комоцио в "Пирогов"

Един от арестуваните при протеста в петък вечер пред Министерския съвет е настанен в неврохирургията на "Пирогов". 23-годишният Евгени Марчев е бил задържан в Трето районно през нощта, а рано сутринта е откаран в болница. Това разказа пред Mediapool баща му. Според него синът му е удрян, има множество синини и натъртвания. Бащата разказа, че заедно със съпругата си, която е лекар, е прекарал нощта пред районното управление, след като е разбрал, че синът му е арестуван. Майката е настоявала да прегледа сина си, тъй като е медик. Не ѝ е било позволено и е пусната при арестувания на сутринта.

Арестуваният Евгени Марчев е студент по право в университета в Хага, разказа баща му. В България е завършил Американския колеж. Прибрал се е наскоро заради ограниченията, наложени заради епидемията от коронавирус. Марчев-баща разказа, че в петък вечер синът му е бил на протеста пред Министерския съвет.

"Пожела да излезе навън с негови приятели. Отишъл е може би там, където не е трябвало. Бил е в предните редици на момчета, които са били не на тротоара, а на улицата. Отзад са започнали да ги блъскат хора с черни блузи и шапки, а той също имаше черна шапка на главата си. И е от първите хора, които незаслужено са понесли боя, а тези, които са хвърляли не са понесли никакви последствия от полицията. Бил е буквално пребит", разказа Марчев.

Той заяви, че не знае дали синът му е битият, заснет на видеото, което се разпространява от петък вечерта в социалните мрежи, защото не го е гледал.

Арестуваният вероятно ще бъде обвинен в хулиганство и неизпълнение на полицейско разпореждане, стана ясно оъ думите на шефа на СДВР Георги Хаджиев. Заедно със Марчев са задържани още 17 души. Двама от тях са с криминални регистрации – един за кражба, а друг за измама. Според Хаджиев двама от тях са се оплакали от главоболие и затова са отведени в болница. Шефът на столичната полиция обясни, че общото им здравословно състояние било добро.

Споделяне

Още по темата

Още от България