Арестувани са двама главатари на сицилианската мафия

Полицията на Италия задържа вчера двама шефове на мафията, които са смятани за втори и трети по значение членове на сицилианската престъпна групировка, предава АФП в неделя.

28-годишният Джани Ничи е бил открит в квартира, разположена на няколкостотин метра от главния съд на Палермо в Сицилия. "Човек номер три" в мафията, 74-годишният Гаетано Фиданцати е задържан на улицата в Милано.

По повод ареста на двамата членове на мафията министър-председателят на Италия Силвио Берлускони заяви: "Това е най-добрият отговор на всичките клевети, които хвърлят безотговорни хора, мятащи кал по Италия". На свой ред министърът на вътрешните работи на страната Роберто Марони отбеляза, че, ако властите продължат в този дух, имената в списъка с 30-те най-издирвани престъпници в Италия скоро ще изчезнат.

В петък по време на апелативния процес в Торино срещу приближения на италианския премиер Марчело Дел'Утри мафиотът Гаспаре Спатуца заяви, че според разказаното му от гангстер, обвинен в серия мафиотски бомбени атентати през 1993 г., премиерът Силвио Берлускони бил свързан с Коза Ностра. Марчело дел Утри беше осъден през 2005 г. на девет години затвор за "конкретна и много значителна" икономическа и политическа помощ на сицилианската мафия.
Споделяне

Още от Свят