Арестувани са шестима служители на пътната агенция

Арестувани са шестима служители на пътната агенция

Шестима служители на дирекция “Пътни такси и разрешителни” в Агенция “Пътна инфраструктура” са арестувани за 24 часа, съобщи МВР в петък.

По неофициална информация сред задържаните е шефът на дирекцията Александър Косерков. Инициалите на останалите задържани са К.Р., Н.В., И.М., А.М. и М.А. Те са служители на районните управления на пътната агенция в Русе, Хасково, Плевен и Благоевград.

“Използвайки служебното си положение, шестимата са осуетявали извършването на проверки от мобилните групи за събиране на дължими държавни пътни такси. С тези си действия служителите са ощетявали републиканския бюджет”, е посочено в съобщението на МВР.

Дирекция “Пътни такси и разрешителни” отговаря за винетките и издава разрешенията за превоз на извънгабаритни товари. При акцията на антимафиотите е извършена проверка на извънгабаритен превоз на фирма. Установено е разминаване с над 40 тона в теглото, отразено в издаденото от дирекцията разрешително, е посочено в съобщението на МВР.

Сигналът е подаден от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Полицейска операция е била проведена на територията на София от отдел “Корупция“ и отдел “Разследване“ на главна дирекция “Борба с организираната престъпност”.

Предстои повдигането на обвинения. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност продължава.

Действията са част от борбата с корупцията в държавните органи, която нанася щети както на бюджета, така и на развитието на частния бизнес, се казва в съобщението на МВР.

Представители на фирми и превозвачи, потърпевши от действията на контролните органи, които искат да подадат жалба, могат да се обадят на телефон 02 98 28 343.

Споделяне

Още от България