Арестуваните за корупция полицейски шефове пуснати срещу 2 хил. лв. гаранция

Арестуваните за корупция полицейски шефове пуснати срещу 2 хил. лв. гаранция

Полицейските началници на районните управления в Асеновград и Първомай, които бяха задържани под стража преди два дни за осигуряване на чадър над престъпници, в петък излязоха от ареста срещу парична гаранция от по 2000 лв. Това съобщиха от Пловдивската апелативна прокуратура.

Димчо Темелков и Васил Налбантов бяха арестувани в сряда при мащабна операция на Отдел "Вътрешна сигурност“ на МВР и бяха обвинени за укриване на престъпления и търговия с влияние.

Срещу парична гаранция от 1000 до 1500 лв. ареста напускат и другите трима полицаи, на които бяха повдигнати обвинения. Това са заместникът на Васил Налбантов - Румен Дичев и двама служители на Районното управление в Асеновград. 

Освен петимата полицаи при специализираната операция бяха задържани още 10 души за различни престъпления. От прокуратурата обясниха, че над повечето е имало "полицейски чадър" срещу лични услуги или заплащане.

Далеч по-висока от полицейската гаранция е отсъдена за един от протектираните от полицейските шефове. Срещу 10 хил. лв. на свобода излиза първомайския бизнесмен Минчо Хубинов, за когото в хода на разследването е било установено, че незаконно е продал инертни материали за над 2 милиона лева. През 2008 г. Хубинов купил пасище, където трябвало да направи рибарник, но го превърнал в незаконна частна кариера. Обвинението срещу него е за кражба в особено големи размери.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?