Арестуваните за побоя в трамвая вече са осем

На осем души нарасна броя на задържаните за побоя, който стана рано сутринта в неделя в трамвай по линия номер 20 в София. Това съобщиха в понеделник от МВР. По-рано бяха арестувани шестима души, а повечето от тяха са криминално проявени. Един е регистриран за нанасяне на средна телесна повреда през януари 2010 г. Според очевидци бандата е била от около 15 души.

Арестуваните, за които се смята, че са неонацисти, пребиха четирима младежи в трамвая вчера около 10.40 ч. Пострадалите младежи са на възраст от 17 до 23 години. От тях най-тежко е ранено 17-годишно момче. То бе прието в Детската противошокова зала на "Пирогов" с фрактура на ляв лакът, лява ключица, и кост на лявата длан, както и рани по главата.

17-годишният Д.П. е в добро общо състояние, заяви тази сутрин доц. Харитон Новков, началник на Клиниката по детска травматология в "Пирогов".

Веднага след приемането му вчера в противошоковата зала са обработени четирите рани на главата. Малко по-късно е оперирана лакътната става на лявата ръка. Не се е наложило да се слагат имплантанти. Според доц. Новков момчето ще се възстанови бързо, ако няма възпаления.

Пребитите отивали на митинг пред Дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци против задържането на хора за по няколко години, без да могат да излизат навън, без необходимото здравеопазване и възможност за образование на тях и децата им.

По случая с побоя е образувано досъдебно производство.

Споделяне

Още по темата

Още от България