Арестуваният за ден прокурор от Бургас няма оплаквания от полицията

Заместник-окръжният прокурор на Бургас Ангел Георгиев обяви в събота, че няма оплаквания от отношението на полицията към него и засега няма реакция на случилото се.

В четвъртък той беше арестуван по подозрение за подкуп, но по-малко от 24 часа по-късно Георгиев беше освободен заради липса на доказателства. В петък вътрешният министър Цветан Цветанов говори много за съмнителни действия на обвинителя и прекратени от него дела.

"Нито към мен, нито към колегата адвокат Стефанов, има някакви ексцесии от страна на служителите на полицията. Всичко беше нормално", каза прокурорът, цитиран от агенция ”Фокус”. На въпрос дали възнамерява да си търси правата по съдебен път, той отговори, че не е мислил още по този въпрос.

"Неприятно като ситуация. Разпитаха ме като свидетел, но все пак става въпрос за следствена тайна, която ми забранява да разгласявам информация по делото, която ми е станала известна. Ако започна да говоря в тази насока, ще вляза под ударите на закона", каза Георгиев.

В петък вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи за ареста, по-късно от Софийската градска прокуратурата обясниха, че разследването продължава само срещу адвокат Марин Стефанов, който също беше арестуван.

От СГП поясниха, че първо досъдебното производство е образувано за поискан от заместник-окръжния прокурор на Бургас подкуп от 8000 лева от обвиняем по наказателно производство, по което наблюдаващ е бил именно Георгиев. Оказа се обаче, че адвокат Стефанов е поискал 8000 лева от свой клиент като го излъгал, че тази сума е поискана от Ангел Георгиев.

Според събраните доказателства Георгиев нито е искал, нито е получавал пари във връзка с делото, а Стефанов злоупотребил с името му.

"Моето семейства го прие тежко, все пак аз и дъщеря ми имаме здравословни проблеми, сега се възстановяваме", допълни прокурор Георгиев, който в понеделник се връща на работа. Той допълни, че арестът няма да повлияе върху работата му. Той е наблюдаващ прокурор по делото за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов.

Споделяне

Още от България