Арестуваният за убийството на дете край Сливен остава в болница

Мартин Трифонов

Мартин Трифонов от сливенското село Сотиря, който в петък бе задържан заради убийството и изнасилването на седгодишно момиченце, остава в болницата. Мъжът получи рани при полицейското преследване. Все още не е ясно дали те са от стрелбата на полициате по него. В петък главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че нараняванията може да са получени от гъстата растителност в гората, където Трифонов е преследван. Не се знае и колко точно младият мъж ще остане в болницата. Престоят му ще е поне пет дни, съобщи бТВ. От прокуратурата вече заявиха, че ще му повдигнат обвинения. Междувременно вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов изпозлва случая, за да заяви, че предлаганата от него концепция за интеграция на ромите трябва да бъде приета. Във профила си във фейсбук той написа, че на виновния трябва да се даде най-строгото наказание.

Ударих го два-три пъти и го вързах

Засега арестуваният Трифонов не е дал обяснения пред разследващите, съобщи Нова телевизия. Той бе арестуван в петък след няколкочасова масирана операция на МВР в околностите на с. Сотиря. Младият мъж е бил задържан първо от местен човек, но е успял да избяга, разказа главният секретар на МВР. След това е арестуван, а полицаите са стреляли, защото не изпълнявалл разпорежданията им.

Ударих го 2-3 пъти и го вързах за едната ръка с въже. Успя да избяга обаче, подгоних го, но не можах да го настигна. Тогава се обадих на полицията“, разказа пред Нова телевизия мъжът, който го е задържал.

Жена от селото пък заяви, че Трифонов е бил в къщата ѝ в петък. Тя му дала храна, защото бил беден човек. Освен това не знаела какво се е случило.

Понеже е беден, реших да направя добро. Всичко това се случи около 14 часа. Не знаех, за случилото се. Ако бях наясно щях да го хвана“, разказа тя.

Психопат

Заподозореният за убийството е психопат, коментира пред Нова телевизия психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова. Тя допълни, че Трифонов е разбирал какво върши.

Той обаче не е способен на съчувствие, на съпричастност, на емпатия. Те са емоционално много студени хора. Те осъзнават чисто рационално какво са направили, т.е. могат да носят наказателна отговорност, но не могат да изпитват съчувствие и състрадание. Тези неща те не ги правят в състояние на афект“, обясни Гълъбова.

Знам, че някои колеги се боят от Европа

Предлаганата от ВМРО концепция за интеграция на несоциализираните общности трябва да бъде приета, написа във фейсбук военният министър Красимир Каракачанов.

Знам, че някои колеги се боят от Европа, но за мен сигурността на българските граждани е по-важна от намръщените физиономии на чиновниците в Брюксел”, заяви Каракачанов.

Концепцията му предвижда безплатни аборти и общественополезен труд. Тя бе представена през февруари след напрежението в с. Войовдиново, възникнало след като двама братя пребиха командос. Впоследствие те получиха условни присъди.

Споделяне

Още по темата

Още от България