Арестуваният за убийството на Самоковеца Йоско имал лимузини за около 500 000 евро

Проверка на имотното състояние на Йосиф Йосифов - Йоско показва, че той е собственик на няколко имота в луксозни квартали в столицата, но няма легален бизнес у нас, който да му донесе подобни доходи, съобщи пресцентърът на МВР.

Автомобилите на фамилията Йосифови - брониран "Мерцедес- 500 S", още два мерцедеса S и E-класа, джип "Мерцедес 500 AMG" и "Мини купър", са на обща стойност над 500 000 евро.

Експерти а изяснили, че скъпите имоти, стопанисвани от задържания на 23 срещу 24 януари т.г. в Сливен Йосиф Йосифов, са записани на имената на родителите му, съобщават още от МВР. По време на специализирана операция са задържани общо шест души, уличени в трафик на жени, принуждавани насилствено да проституират в Холандия, и търговия с наркотици. С прокурорско разпореждане те са били задържани за 72 часа. След изтичането на тази мярка, вчера съдът постанови постоянна мярка "задържане под стража" за Йосиф Йосифов, който е обвинен в подбудителство за убийството на Константин Димитров-Самоковеца, който беше застрелян на 6 декември м.г. в Амстердам, припомнят от МВР.

При обиск в луксозния дом на Йоско спецполицаите са открили боеприпаси и наркотични вещества. Според резултатите от проверката родителите на Йосифов, на чието име е жилището в Сливен, официално притежават квартално магазинче за хранителни стоки с оборот няколко хиляди лева месечно.

Подобни случаи са показателни и доказват необходимостта от приемане на закон за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, се посочва в съобщението. Проектът, предложен от МВР, предстои да бъде разгледан на заседание на Министерския съвет и подложен на обсъждане на експертно ниво в Народното събрание, информира още МВР.

Споделяне

Още от България