Арестуваният за убийството в Нови Искър е имал психични проблеми

Арестуваният за убийството в Нови Искър е имал психични проблеми

Арестуваният за четворното убийство в Нови Искър 25-годишен мъж е имал психични проблеми и разследващите все още не знаят дали ще могат да го изправят пред съда. Той е убил с брадва майка си, баща си, брат си и баба си.

Труповете им бяха открити в понеделник сутринта в семейната къща в Нови Искър. Телата са били открити след посещение от военна полиция и служители на МВР, които са отишли на мястото, тъй като бащата на арестувания не се е появил на работа два дни. Той е бивш военен, който след пенсионирането си е продължил да работи в системата.

Заподозряният за убийството не е освидетелстван официално с психично заболяване, но на няколко пъти през годините е воден на психиатрични прегледи. Към момента не може да се каже дали е вменяем и дали може да носи наказателна отговорност, защото още няма психиатрични експертизи.

Според МВР младият мъж се е опитал да прикрие следите от престъплението. При посещението на полицаите, той е обяснил, че семейството му е на погребение в Пловдив. Служителите обаче са се усъмнили, набрали номера на бащата и чули, че телефонът му звъни от вътрешността на къщата. Тогава решили да влязат и намерили четирите тела.

Това е второто подобно престъпление в Нови Искър в рамките на година. В началото на 2018 г. бе застреляно семейство от шестима души. След няколкодневно безуспешно издирване МВР откри заподозряния за престъплението Росен Ангелов мъртъв. От полицията заявиха, че той се е самоубил.

След шесторното убийство стана ясно, че Ангелов e издирван неуспешно от полицията години наред заради присъда за блудство.

Споделяне

Още от България