"Архонтът" Слави Бинев ще се бори с генералите и банкера за София

"Архонтът" Слави Бинев ще се бори с генералите и банкера за София

"Архонтът" и евродепутат от "Атака" Слави Бинев е най-вероятният претендент за кметското кресло в София от националистическата партия. Очаква се кандидатурата му да бъде обявена в следващите дни, съобщи във вторник пред Mediapool Волен Сидеров. Той отхвърли възможността лично да се впусне в надпреварата за местния вот, тъй като смята, че силите му за изборите трябва да бъдат концентрирани във всички населени места в страната. "В момента е страшно напрегнато за мен, защото това са ми първите местни избори, много са сложни, тъй че едва ли ще е подходящо да се кандидатирам за София".

Сидеров е убеден, че с кандидатурата на Бинев ще се играе истински и пълноценно, а не проформа както претендентите на други политически сили (БСП и десните), който "изваждат човек, за да покажат, че имат някого, а всъщност се канят да подарят победата на Бойко Борисов". Националистът вярва, че архонът, който е съдържател на фолк и стриптийз заведения, ще достигне до балотаж.    

Изпратеният от българските гласоподаватели в Европарламента Слави Бинев бил предложен за кмет на София от активисти на "Атака", което според Сидеров е логична идея, тъй като "той притежава насоченост, енергичност и знае как да прави мениджмънта на града". Според източници от партията обаче "архонтът" е настоял пред Сидеров да бъде издигнат за кмет.

Все пак лидерът на "Атака" не изключи и възможността партията му да спре и на други имена, които обаче "няма да се толкова борбени и остри", тъй като предстояли още разговори с Бинев. "Лично според мен няма смисъл от такива варианти, защото тук е нужна ясна, разобличителна линия, силна и истинска битка", мотивира се Сидеров, който очаква партията му да вкара 12, 13 до 15 общински съветници в София.

Предводителят на "Атака" призна, че е изчакал някой от лидерите на парламентарно представените политически сили да потърсят подкрепата му за  изборите, но това не се е случило. "Бях готов да разговарям и със СДС, и с ДСБ, но виждам, че там има някакво суетене, някакво покриване на намеренията, а изведнъж се появи кандидатурата на Заимов", обясни Сидеров,  добавяйки, че на други места е имало разговори между партията му и десните политически сили.

"Атака" ще има почти на всякъде свои кандидати за кметове, но има и няколко места, където ще се прави коалиция. За пример Сидеров посочи Шабла, където има кандидат, подкрепен от "Атака" и ДСБ и други места със СДС и ДСБ, където усилията са съсредоточени срещу ДПС. Общ кандидат на десните и "Атака" ще има и в Кюстендил.

Няма обаче обща кандидатура на "Атака" с ГЕРБ, тъй като според Сидеров от американското посолство забранили на Бойко Борисов да прави коалиции с националистите. "Представяте ли си? Това е признание на самия лидер на ГЕРБ: "Байърли  ми забрани да правя коалиция с "Атака"", заяви Сидеров и увери, че Борисов му го е казал лично.

"Аз съм изумен от това как лидер на политическа сила, която се кани да управлява, говори като дете в детската градина: "Другарката ми забрани". Какъв му е Байърли, че да му забранява”, коментира с неприкрита насмешка Сидеров.  Той добави, че където ГЕБР търсят съдействие, казвали: "Подкрепете нашия кандидат, но коалиции не можем да правим", което потвърждавало забраната. „Един български политик не може да се държи така несуверенно”, смята Сидеров.

Той е на мнение, че резултатите от местния вот ще предоставят условие да се говори и да се действа за предсрочни парламентарни избори.

По въпроса с депутатите от "Атака", съпричастни с бившата Държавна сигурност (ДС), Сидеров обясни, че още при президентските избори от партията му са попитали председателя на европарламента редно ли е в страна, която след два месеца става член на ЕС, да има държавен глава агент на рапресивните комунистически служби. Пьотеринг по никакъв начин не е изразил неодобрение. За това "Атака" смята, че евроструктурите нямат възражение към бивши служители на ДС.

"Като е така, не виждам, защо трябва да съм по-католик от папата и да изключвам хора", обясни Сидеров. Той даде пример със съпартиеца си Тодор Батилов, който бил офицер от МВР и ръководил екипа, разкрил и заловил тримата терористи, извършили атентата край гара Буново през 1985 г., при който загинаха четири жени и три деца. "Нека хората да преценят такива хора лоши ли са, хубави ли са, да се разграничаваме от тях или да съжаляваме, че днес този тип служби са разбити", призова Сидеров и изрази готовност да приеме такива хора да работят като анализатори в партията му.

Споделяне

Още от България