Арктически фронт понижава рязко температурите в Европа

Арктически фронт понижава рязко температурите в Европа

През следващите дни арктически въздух ще понижи сериозно температурите в цяла Европа, показват данните от метеорологичните спътници.

Настъплението на студа ще се усети първо в Русия, където вече бе обявен оранжев код като предупреждение за опасни студове в района на Москва.

Още за неделя в руската столица прогнозата за най-висока дневна температура е минус 18 градуса. През нощта студът ще е до минус 28 градуса. Пикът на студа в Москва ще е на 26 февруари, когато температурите ще паднат до минус 30 градуса по Целзий. Синоптиците очакват температури от минус 10 до минус 12 градуса дори във Франция и Испания.

България остава в периферията на студения фронт и очакваните температури за уикенда са далеч по-приемливи. В събота ще преобладава облачно време, почти без валежи. Вятърът ще бъде слаб, от изток-югоизток.

Минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, а максималните – предимно между 2 и 7 градуса. През нощта срещу неделя отново ще започнат валежи.

Най-студено се очаква да бъде времето у нас в сряда, 28 февруари, когато през деня термометрите няма да показват повече от минус 5 градуса. През нощта стойностите им ще бъдат от минус 10 до минус 12 градуса.

Споделяне

Още от Европа

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?