Армейски имоти били заменяни за порутени апартаменти в ромски махали

Военно-окръжната прокуратура в Пловдив разследва нова серия от скандални разпродажби и заменки на армейски имоти. Пълната ревизия на договорите, които поделенията са сключвали през последните три години, и сделките с имоти, собственост на Министерството на отбраната, продължават вече четвърти месец.

От Военната прокуратура в Пловдив коментираха, че всяка от трите години се отличава с по една фрапираща сделка, съобщи Дарик радио.

През 2007 г. е извършена замяна на действащ военен клуб в Момчилград с площ 170 кв. м , за два апартамента в окаяно състояние на ул. "Бъндерица" в ромския квартал "Столипиново".

Два модерно оборудвани магазина във Велинград, също собственост на военното министерство, всеки струващ поне 100 000 лева, са заменени за два полусрутени апартамента в ромската махала в Плевен, като при замяната се оказва, че търговските обекти се оценяват за по 10 000 лева всеки - тоест 10 пъти по-малко от реалната оценка. Сделката е сключена през 2008 година.

Военни прокурори недоумяват за какво са му на Министерството на отбраната жилища за военнослужещи в Плевен, и то в ромското гето, при положение, че там почти нямало военни.

Бивш армейски полигон в Калугерово, с площ 46 хил. кв. м, от които 7 дка застроени с 19 сгради в добро състояние, е продаден на софийската фирма "Инвестик" ООД през 2009 година за 3 млн. лева. Според следователи и прокурори от военната прокуратура, имотът струва поне пет пъти повече.

Още по темата
Още от България