Арменската църква изпраща свой представител в България

Арменската апостолическа църква обмисля да изпрати свой представител в България. Това каза главата на църквата - върховният патриарх католикос Карекин Втори на срещата си с премиера Сергей Станишев, която се проведе в седалището на Арменската апостолическа църква Ечмиадзин, предаде кореспондент на БТА.

Срещата се състоя в рамките на посещението на българска официална делегация, водена от премиера Станишев, в Армения, която приключи в сряда. Армения е втората спирка от обиколката на премиера в Кавказ, която започна с Азербайджан, след това Армения, а веднага след това продължава в Грузия.

Станишев отбеляза, че е добре пастирът да бъде при паството си. В момента има един архиерей на арменската църква за епархиите в България и Румъния със седалище в Букурещ.

Карекин Втори благодари на България и българите за доброто отношение към арменската общност както днес, така и в минали трудни моменти и благослови народа ни.

Карекин Втори и Сергей Станишев споделиха мнението, че църквата трябва да се обърне повече към потребностите на хората и да проявява повече благотворителност, за да не могат сектите "да купуват" души.

Споделяне

Още от Свят