Армията се включила в овладяването на наплива от сирийски бежанци към България

Няма повишаване на боеготовността на българската армия заради напрежението между Сирия и Турция, заяви военният министър Аню Ангелов.

 

"Единственото, което правим, е във връзка с увеличаване наплива на бежанци. Основна фигура тук е вътрешният министър Цветан Цветанов, аз подпомагам”, обясни Ангелов.

 

Президентът Росен Плевнелиев обяви преди два дни, че има опасност от бежанска вълна към България, а вътрешният министър Цветан Цветанов изнесе данни, според които миграционният поток към България е засилен с 50% в последните два месеца заради наплив на сирийци.

 

"Министерството на отбраната оценява непрекъснато ситуацията в Сирия и около самата Сирия. Даваме съответните инструкции на нашия военен представител във Военния комитет на НАТО. Подкрепяме Турция в това отношение да защити своите граждани. Трябва внимателно да се подхожда към всеки такъв инцидент, за да може въпросите да се решават на ниво обсъждания и това става в съюзническия съвет. Не се предвижда каквото и да било от страна на НАТО, това е моята информация”, каза още военният министър.

Споделяне

Още от България