“Арома“ заделя част от приходите си за осиновяване на гори

“Арома“ заделя част от приходите си за осиновяване на гори
Козметичната компания “Арома“ се ангажира с екоинициатива за опазване на българските гори и ще отделя 5 на сто от приходите си от продажбите на новите си продукти от Aroma Green Line във фонд за осиновяване на дървета, съобщиха от компанията в сряда.

Серията тръгва в продажба с шест различни аромата душ-гел и седем вида крем за лице и течни сапуни.

Средствата, събрани във фонд “Зелена България“, ще отиват поддръжката на стари естествени гори. Сключвайки договор със собственика на земята и заплащайки стойността на дървения материал, предпазвайки така гората от изсичане, “Арома“ се ангажира с отговорното и природосъобразно отглеждане на дърветата там в продължение на 25 години.

“По този начин компанията желае да насочи и общественото внимание към проблема с опазването на природата в България и да създаде добра база за лобиране на отговорните институции, така че да се предприемат адекватни мерки за съхраняването на природното ни богатство.”, заяви шефът на козметичната компания Димитър Луканов.

Партньор на “Арома“ в екоинициативата е природозащитната организация WWF.

Първата осиновена гора с пари от козметика ще бъде в Габровския Балкан. Прогнозите на компанията са за една година да се съберат пари за осиновяване на близо 500 декара гори.

При производството на новата си линия “Арома“ ограничава вредното влияние на използваните суровини и материали върху околната среда като купува само сертифицирани екопродукти.

Споделяне

Още от Бизнес