На 16-ия ден от ДАНСwithme

Артисти и музиканти предприеха кръводарителска акция "Кръвта на България"

Творците символично изсипаха малко от кръвта си зад парламента с послание – протестите да се запазят мирни

Нова инициатива беляза 16-ия ден от протеста срещу властта ДАНСwithme в събота. Известни артисти, музиканти и спортисти организираха кръводарителска акция в района на парламента, наречена "Кръвта на България".

Васил Гюров, Кирил Маричков, Маги Малеева, Калин Врачански, Явор Бахаров и други дадоха кръв, като символично разляха част от нея пред задния входа на Народното събрание, откъдето влизат депутатите.

Посланието на известните личности бе, че заради дълго продължилите протести се очаква ексалация на напрежение сред хората и е по-добре да се пролива кръв единствено по този начин.

Кирил Маричков заяви, че из страната вижда масова манипулация относно протестите в София.

"Чувам хората мислят, че тук има по 20000-3000 души, аз им казвам ,че реалната цифра е с една нула повече. Давам кръв, за да си иде това правителство, за да се гласува нов закон и да не вземат те по друг начин”, каза той.

Инициативата предвижда екипи на медицинските центрове да бъдат призовани на следващите протести и да има по линейка на всяка демонстрация, за да могат и други желаещи също да дарят кръв.

По-късно в събота пред Министерския съвет за 16-и пореден ден се събраха недоволни от кабинета "Орешарски", които този път бяха значително по-малко от обичайното заради проливния дъжд. По данни на МВР в проявата са участвали около 700 души.

Споделяне

Още от България